2015. február 23., hétfő

Milyen könyvekkel készülök 2015 első felére?

Nemsokára itt a Könyvfesztitvál, aztán a Könyvhét, és ezen a fórumon nem írtam meg Nektek, milyen újdonságok várhatóak tőlem 2015 elején. Íme a lista:

1. Az Iskolások kézikönyvének lesz egy fiús változata, melyet már Könyvfesztiválra, vagyis április második felében kézbe vehettek.


A kép Pásztohy Panka szerzői facebook-oldaláról van, ha van kedvetek, lájkoljátok: 
https://www.facebook.com/PankaPasztohyIllustration



2. Készül a Kettő folytatása, a Három. Olyannyira, hogy a napokban adom le a szerkesztőmnek. Ez annyit tesz, hogy még rengeteg munka lesz vele, de Könyvhétre, vagyis június elejére megjelenik.


3. Elkezdtem írni egy kezdő olvasóknak szóló, olvasást segítő sorozatot. Egy Milu nevű kisfiúról szól, aki különféle korokba jut el. A széria első két része Könyvhétre készül el Pásztohy Panka képeivel.




2015. február 2., hétfő

Megjelent a Zöld Cirkusz és a Virágtolvaj

Szuperidőhiányos, udvariatlan bloggerként picit átköltöztem a facebookos írói oldalamra, és ott posztolgatok (sajnos ott sem sikerül olyan rendszerességgel, ahogyan szeretném. Egyrészt a lányaim és az edzéseik, versenyeik miatt, másrészt a saját könyveim írása miatt. Az az író, akinek regényeket is van ideje írni, író-olvasó találkozókra is eljár, és rendszeresen posztolgat, plusz még jó szülő is, szerintem hazudik.:)). Szóval nem tűntem el, csak máshol vagyok.




De azért muszáj itt megosztanom Veletek a jó hírt, hogy megjelent a cirkuszos nyomozó könyv, gyönyörű lett, szép kis formalakkot kapott a borító, üde zöldben és vidám pirosban pompázik, és olyan tenyérbe lapulós, kedves méretű kötetre sikeredett.








A Petfői Irodalmi Múzeumban tartott december 13-ai bemutatón egy rém kedves és humoros bűvész, Varázs Tamás és két nagyon ügyes artista szórakoztatta a gyerekeket (és ahogy elnéztem a felnőttek is jókat vidultak). A szuper szervezésért hála a Pagonynak!








És hogy a könyv kinek ajánlható? Mindenkinek, aki 8 és 10 év közötti, vagy annak érzi magát (velem ez gyarkan előfordul), kedveli a cirkuszt, a bohócokat, légtornászokat, erőművészeket, artistákat, állatidomárokat, kígyónőket, állatokat, növényeket, kalandokat és izgalmakat, és szeret a főhösökkel együtt rájönni egy retjély megoldására.